Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Koreában a rutin a kulcsszó

2021. 03. 28. 23:38:20

Korea a világ szépségápolási nagyhatalmává nőtte ki magát, nem véletlenül. Ha láttál már koreai nőt, bizonyára elcsodálkoztál hibátlan, selyemfényű arcbőrén. Ha ismersz is koreai nőt, tudhatod, hogy a bőrápolás nemcsak mindennapjaik, de szinte a kultúrájuk része. Rendszeresség, alaposság és prémium hatóanyagok – ezek a pillérei annak a szépségápolási irányzatnak, mely a mára már az egész világ számára követendő példává vált. 


De miből áll a híres „koreai rutin”?

A rutin, azaz a minden nap, reggel és este ismétlődő lépések sorozata, tudatos egymásutánja a kulcsszó. Ha nem új számodra az irányzat, tudod, hogy a klasszikus koreai rutin 10 lépést különböztet meg:

 1. Olajos lemosás
  A smink és egyéb szennyeződések eltávolítására
 2. Vizes/tejes/ habos lemosás
  A maradék, az arcbőrön található zsírban feloldódott szennyeződések eltávolítására
 3. Peeling (hámlasztás/bőrradír)
  Az elhalt hámsejtek, makacs szennyeződések eltávolítása, pórusok tisztítása 
 4. Tonizálás 
  A bőr természetes pH értékének helyrállítása, felkésztés a hatóanyagok jobb befogadására. A jó minőségű tonikok hidratálnak is, ennél a lépésnél kezdődik a hidratálás
 5. Emulzió
  Az emulzió egy hígabb, tápanyagokban és hatóanyagokban gazdag hidratáló
 6. Szérum/ampulla/esszencia
  Segítségükkel magas koncentrációban juttathatsz hatóanyagokat a bőrbe
 7. Fátyolmaszk
  A textil alapú maszkok a koreai arcápolás emblematikus elemei: kivitelezésük segít, hogy egyenletesen oszolhassanak el a hatóanyagok az arcon, és elegendő ideig lehessenek rajta, nyugalomban. 
 8. Szemkörnyék ápoló
  A szemkörnyék bőre speciális összetételt igényel, hiszen sokkal vékonyabb, mint az arcbőr többi része. Fontos számára a gazdag ápolás, és az is, hogy a szemet ne irritálja a készítmény.
 9. Hidratáló krém
  Az arcápolási rutinra a koronát egy gazdag, tápláló, sűrűbb hidratáló teszi fel, mely állagának köszönhetően bezárja a többi réteget is a bőrbe, hogy hosszabb lehessen hatásuk. 
 10. Éjszakai pakolás/ Nappali fényvédelem
  Az esti rutin része egy olyan pakolás, mely nyugodtan dolgozhat éjszaka, nem zavaró sűrű állaga az arcbőrünkön. Reggel, indulás előtt pedig mindig fényvédelemmel zárjunk: ne feledjük, hogy a bőr öregedésében, egészségének gyengülésében a napsütés az egyik fő ludas!

 

Hogy tudnám ezt mind betartani?

Nem semmi, ugye? Sokakban merül fel a kérdés, hogyan tudná saját arcápolási szokásaival ötvözni a koreai csodák használatát.

Elsőképp tisztázandó, hogy nem törvényszegés rugalmasan értelmezni a szabályokat. Egy fiatalabb bőr, vagy egy kevesebb káros környezeti hatásnak kitett bőr – még- valószínűleg sokkal kevesebb ápolást és más megoldásokat igényel.

Másodsorban pedig, ha úgy érzed, ehhez az aprólékos és időigényes munkához túl európai lennél, és életmódód sem enged napi akár egy órányi bőrápolást, választhatsz és variálhatsz okosan! Van, aki mindössze 3 lépésre redukája mindezt, és hétvégeként, vagy hasznos énidőként, heti 1-3 alkalommal bővíti arcápolási repertoárját 6-7 elemre. A lényeg a tartalom, azaz hogy minőségi hatóanyagokkal dolgozz, és az alapok ismerete: sose feküdj le alaposan megtisztított bőr, némi tonizálás, és alapos hidratálás nélkül! 

Az oldal tetejére